Trăim într-o societate în care nu se mai pune deloc preț pe religie. Este un subiect uitat, dat la o parte. Nimeni nu mai aduce subiectul în discuție.
Nici măcar sursele de informare în masă, care trebuie să își folosească puterea de a ajunge la mase pentru a oferi o educație solidă, în diverse domenii, inclusiv pentru a forma o bază creștină puternică în mințile celor ce consumau presă. Dar situația nu mai este deloc așa. Sursa principală de informare a rămas televizorul și, mai nou, internetul.
Dar, desigur, toate acestea sunt inainte de orice industrii. Iar ca orice industrie, profitul este cel care contează, care îi asigură continuitatea. Și cu cât profitul este mai mare și mai rapid obținut, cu atât mai bine pentru patronii trusturilor de presă. Și bineînțeles că publicul de astăzi nu mai este interesat de lucruri ce țin de cultură sau de educație, cu atât mai puțin care țin de
Dumnezeu sau de credință în general. Oamenii sunt interesați de distracții, de lucruri care să îi relaxeze, să nu le mai solicite creierul, ci mai degrabă să le vină de-a gata, fără a se gândi că pe termen lung acest lucru îi poate afecta, îi va transforma în niște simple ființe care nu vor avea noțiuni elementare despre cultura, credința, tradițiile sau religiile sale, ale țării sale. Și unde nu există cunoaștere, nu putem spune că există ceva, este doar vid. Rațiunea și cunoașterea sunt cele mai importante elemente în viața unui om, de ele depinde evoluția sa ca individ.
Dar ce e de făcut atunci? Este extrem de greu să căutăm cultură și cunoaștere la mijloacele care exact aceste lucruri le surpă, și anume mijloacele de transmitere a informaţiilor, media și new media, cum se numesc. Așadar, pentru a păstra cultura și a transmite învățăturile creștine către mase, sunt necesare metode alternative, modalități care să lucreze mintea, nu să o lase să zacă în adormire.Cea mai bună metodă încă rămâne cititul. Cărțile sunt cele mai sigure și la îndemână metode de autoeducare, adevărațe prietene ale evoluției omului.
Iar pentru însușirea de cunoștințe religioase, atât de importante la orice vârstă, se poate opta pentru un
atlas biblic, care este indicat pentru orice vârstă, pentru orice persoană. Este o lectură ușoară, plăcută, ce poate fi luată oriunde, fără nicio problemă legată de transport sau de greutate, dimensiunile fiind mai mult decât accesibile. Este ideală pentru cei care doresc să își îmbunătățească bagajul de cunoștințe, să descopere tainele creștinismului, să dobândească informațiile necesare despre religie, despre teoriile creaționiste, despre Dumnezeu și setul de legi morale care au fost lăsate prin intermediul atlasului biblic.
Este totodată și un cadou ideal, o investiție care merită din plin, fiind una dintre cele mai importante cărți ale lumii. Atlasul biblic va deschide interesul către cunoaștere și va stârni curiozitatea, dorința de a afla mai multe despre lumea înconjurătoare, despre originile umane, despre viață. Într-un cuvânt, atlasul biblic este o cheie a culturii, un deschizător de drumuri către lectură.