Este un lucru universal valabil și cunoscut de toată lumea faptul că acasă este locul în care ne simțim cel mai bine, spațiul după care tânjim atunci când suntem plecați, fie că suntem la muncă, pe drum, la rude sau chiar și în vacanță.
Acasă este locul unde ne simțim în largul nostru, locul unde putem fi cine suntem cu adevărat fără a fi nevoiți să ne punem măști, locul unde ne place cel mai mult. Este spațiul cel mai confortabil, lejer și familiar în care ne putem afla, tocmai de aceea pe tot parcursul șederii încercăm să îmbunătățim și mai mult nivelul de confort de care beneficiem atunci când suntem acasă. Fie prin achiziționarea obiectelor de mobilier care să fie pe placul nostru, fie prin cumpărarea articolelor de care ne folosim atunci când suntem acasă, fie prin renovarea casei pentru ca aceasta să ne ofere și mai mult confort, suntem într-o continuă nevoie de dezvoltare a îmbunătățire a locului pe care îl numim acasă.
Astfel, pe lângă mobilă, perdele, covoare, accesorii și alte articole pentru casă care țin mai mult de aspectul fizic al acesteia, putem aduce și alte îmbunătățiri care țin de confortul pe care ni-l oferă casa noastră. Una dintre metode este izolarea termică, tehnică și fonică a casei.
Începând cu fundația casei cu pereții care, bineînțeles, nu pot fi scoși din ecuație, și terminând cu podul și mansarda, toate aceste locuri au nevoie de izolații termice cât și
izolații fonice de o calitate superioară, pentru a crea un interior plăcut și cu adevărat confortabil.
În articolele disponibile pentru izolarea tehnică intră produse pentru izolarea aerului condiționat, ventilație, protecție și acoperire, refrigerare, aplicații solare, sanitare, aplicații marine și petroliere, incălzire, industria farmaceutică și alimentară, protecție la foc, accesorii și izolație fonică. Iar pentru izolația acoperișurilor și a mansardelor se pot achiziționa produse precum vată bazalitică, vată minerală de sticlă, folii, benzi, profile gips și carton, șuruburi gips carton sau plăci gips carton. Cât despre izolația fațadelor ventilate, se pot cumpăra vată bazalitică, vată minerală fabricată din sticlă, foli și dibluri ușor fixabile.
De asemenea, achiziționând vată bazalitică, vată minerală de sticlă, folii, benzi, profile gips și carton, șuruburi gips carton sau plăci gips carton, se realizează izolația pereților de compartimentare creându-se astfel sisteme gips carton.
Cât despre izolația pereților exterior de tip casete metalice, tot vata bazalitică este de folos, alături de bandă de aluminiu, folii și vată minerală produsă din sticlă. Izolația se poate realiza și la pardoseli și planșee, prin vată minerală de sticlă, vată bazalitică și polistiren extrudat (deformat prin prelucrare).
În concluzie, pentru a beneficia de un nivel mult mai ridicat de confort și pentru a dezvolta senzația familiară de bine și de comoditate, este bine să investim în izolația termică, tehnică și fonică a casei noastre. Astfel, ne vom simți mai bine în propria locuință și ne vom putea reface mai ușor puterile pentru o nouă zi, odihnindu-ne, recreându-ne și bucurându-ne în liniște și confort de casa noastră pe care o iubim atât de mult.